Amir Mirzai

 

Kontakt
Perspektiv
Startside
 
 
SAID DIBAJ

SAID DIBAJ

 

AMIR MIRZAI
AMIR MIRZAI

LANGS SILKE VEIEN

Fortellerne ”TRE SKILØSE HERRER”, Amir Mirzai, Nima Hajiri og Mohammed Mirzazadeh  har gleden av å tilby en forestilling med persiske og iranske klassiske fortellinger som heter ”LANGS SILKEVEIEN”.  Flere av fortellingene har overlevd i muntlige versjoner gjennom århundrene. Musiker Said Dibaj medvirker under noen av forestillingene.

1- I forestillingen som er for barn i barnehagealder fra 3 år tas vi med inn i et gresskar, opp på et fjell og hjem til en gjestfri, gammel kone. Noen av disse fortellingene er regler. Barna blir tatt med inn i fortellingene og får oppgaver for å drive fortellingen framover.

Barnehagealder fra 3 år
Spilletid: Varighet: 30 – 35 min


2- Forestillingen for barn i grunnskolealder 6 – 10 år, mellomtrinnet 10 – 13 eller ungdomsskolealder 13 – 16 forteller blant annet om spåmannen, bæreren og kongen og om hvordan ikke alt alltid blir som man tror at de skal. Og hva som kan skje når man leter etter verdens klokeste. Og her vil også Amir fortelle fra en eventyrlig barndom. Denne forstillingen kan tilpasses et opplegg med eller uten musiker.

Grunnskolealder 6 – 10 år
Spilletid: 40-45 min

3- Rostam og Isfandiar

4- I forestillingen for voksne blir publikum tatt med på en reise fra dommedag og inn til sufismens filosofisk verden hvor vi befinner oss i et likeverdig skjebnefellesskap med en stein. Og underveis passerer vi den gråtende byen, mens tre brødre konkurrerer om å bygge det aller beste huset for å gjøre seg verdige til å arve en gammel, klok far. Musikeren kommenterer fortellingene med innslag fra norsk, moderne poesi av Bjørneboe, Bjerke og Næss.

Varighet: Skreddersys i varighet fra 25 - 60 minutter.


 

 

 

 

 

MOHAMMAD MIRZAZADEH

MOHAMMAD MIRZAZADEH

 

NIMA HAJIRI

NIMA HAJIRI

 

Jeg samarbeider blant annet med

Albatrass  Rumifestivalen